Pontiflex: Duurzame modulaire bruggen

Media


Hieronder ziet u een selectie van artikelen, videoreportages en interviews over of van Pontiflex, dan wel met medewerkers van ons bedrijf. 

.PDF Youtube Link

'Duurzame modulaire bruggen tegen minimale kosten' (7 juni 2021)

Overzichtsartikel in een van de grootste bouwbladen van ons land, Bouwend Nederland, met een link naar Pontiflex in de Bouwinnovatieshop van platform debouwmaakthetslim.nl.

Pontiflex in gesprek met andere duurzame vernieuwers (4 juni 2021)

Ronald Smallenburg in gesprek met Thijs Pennink, directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Michel Jansen (Woodchem-DeBroers) en Daan van der Starre (Feed the Nomads).

Pitch Pontiflex (mei-juni 2021)

Korte presentatievideo, door Innomics gemaakt in het kader van onze deelname (voorjaar 2021) aan het versnellingsprogramma 'GO! NH' van de provincie Noord-Holland.

'Je gaat het maken' van RTL4 (19 november 2020)

Het tv-programma 'Je gaat het maken' ging met A. Jansen Beton en Pontiflex in gesprek over onze modulaire fietsbrug in Wageningen, deels gemaakt van cementloos beton (primeur!).

Persbericht over onze fietsbrug in Wageningen (9 september 2020)

Met speciale aandacht voor het cementloze geopolymeerbeton met gerecycled toeslagmateriaal, goed voor een CO2-reductie van 80 procent.

Onze 'visnetleuning' in Het Urkerland
(7 september 2021)

De krant Het Urkerland over onze brug in Wageningen: 'De meest duurzame fietsbrug van Nederland is te vinden in Wageningen én is voorzien van visnetten van de UK 145.'

Reportage RTLZ (zomer 2020)

Het programma De Barometer van RTLZ besteedde vlak na de oplevering, in de zomer van 2020, aandacht aan onze fietsbrug in Wageningen.

De Vlaamse Bouwkroniek over Pontiflex
(15 mei 2020)

'Primeur voor Nederland': het blad Bouwkroniek, toonaangevend in Vlaanderen, over onze maximaal modulaire en circulaire fietsbrug in Wageningen.

Aandacht voor onze nominatie voor de Rabobank Innovation Challenge (april 2020)

Het blad Kunststof & rubber over onze nominatie voor de Rabobank Innovation Challenge in de categorie Circulariteit (geselecteerd uit bijna honderd deelnemers).

Ex-stagiair Pontiflex in tijdschrift BouwCirculair (maart 2020)

Een interview met onze voormalige stagiair Luuk de Graaf (Werktuigbouwkunde, Hogeschool van Amsterdam) in het magazine van het netwerk BouwCirculair (www.bouwcirculair.nl).

Het tijdschrift De Ingenieur zoomt in op onze 'flexibrug' (juni 2019)

'De startup heeft onlangs een patent gekregen op de modulaire constructie [...]. Het concept van losse brugdekdelen vormt de kern van de brug' (www.deingenieur.nl).

'Modulaire en duurzame fietsbrug'
(september 2018)

Via Chemielink kwam dit artikel in Petrochem. Chemielink is een netwerk van tien erkende innovatielaboratoria (iLABs) en zeven Centers for Open Chemical Innovation (chemistrynl.com).